Enige tijd geleden ben ik in contact gekomen met Patty Knoops, oprichtster van Kijk Haar! (www.kijkhaar.nu), een stichting die zich inzet om hoog opgeleide vrouwen van 50 jaar en ouder te coachen en ondersteunen bij het vinden van een baan. Dit door deze powervrouwen op weg te helpen, te inspireren, te verbinden en terug in hun kracht te zetten. Een initiatief dat ik zeer inspirerend en interessant vond en vind. Na een gezellige en inspirerende kennismaking, heb ik dan ook met veel plezier aangeboden om te ondersteunen door zogenaamde Headshots van de deelneemsters te maken, die zij kunnen gebruiken voor hun personal branding op Facebook, LinkedIn en in hun CV.

Ik vind het zelf erg leuk om headshots te maken, juist omdat de foto’s van opzet zo eenvoudig mogelijk zijn (alleen het gezicht en de schouders op een rustige achtergrond), waardoor het juist om de expressie en de persoonlijkheid gaat. Ik ben daarbij een groot aanhanger van de stijl en werkwijze van Peter Hurley van The Headshot Crew (www.headshotcrew.com), waartoe ik sinds kort ook zelf ben toegetreden.

Vorige week donderdag was het zover! Inmiddels is de achtste (!!) groep met deelneemsters gestart, en zij mogen voor hun sessie gebruik maken van een mooie ruimte van de Rabobank in Delft – bij mij om de hoek! In de twee uur voorafgaand aan hun sessie – en tussen hevige stortbuien door, maar gelukkig werk ik binnen – mocht ik 7 enthousiaste deelneemsters fotograferen, plus Office Manager Claudia en trainer Franklin, en natuurlijk Patty zelf.

Wat een intensieve en energieke shoot was dat! Wat een leuke, enthousiaste en interessante vrouwen om voor mijn camera te krijgen. De een wat minder schuchter dan de ander voor de camera, maar uiteindelijk kwam iedereen los en ontstonden prachtige krachtige, maar bovenal authentieke foto’s. Ik heb een ontzettend leuke middag gehad en iedereen was enthousiast over de shoot en de foto’s, dus wat wil je nog meer?

Ik hoop dat ik hiermee een klein steentje heb kunnen bijdragen aan de kansen van deze prachtige vrouwen. Ik ga er van uit dat zij snel weer aan de slag zijn om een nieuwe werkgever of nieuwe opdrachtgevers blij te maken. En mocht u nog een powervrouw kunnen gebruiken in uw organisatie, neem dan vooral contact op met Patty via www.kijkhaar.nu!

Kunt u zelf ook zo’n mooie profielfoto gebruiken voor Facebook, LinkedIn of uw CV, kijk dan snel op www.headshotsbyrcp.nl.